T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KIZILCAHAMAM - Kızılcahamam Rehberlik ve Araştırma Merkezi

YARIYIL TATİLİNİ NASIL DEĞERLENDİRMELİYİZ?

Okula devam eden tüm öğrencilerimize "En çok neyi seviyorsunuz?" diye soracak olursak, şüphesiz "tatil" derler. Çoğu öğrenci tarafından içinde okul, ödev ya da sınav olmayan iki haftalık "boş zaman dilimi" olarak algılansa da kişinin hem şimdiki hem de gelecek hayatının daha güzel olabilmesi için "boş zaman" dilimlerinin bile çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Tatil dönemine giren öğrencilerimize ve velilerimize "Sömestri tatilini nasıl değerlendirmeliyiz?", "Sömestri, sadece tatil ile geçirilecek bir zaman mı olmalı?", "İkinci döneme hazırlık yapmalı mıyız?" ve "Karneleri nasıl yorumlamalıyız?" konularıyla ilgili olarak küçük hatırlatmalarda ve önerilerde bulunmak istiyoruz. 

ÖĞRENCİLERE YARIYIL TATİLİ İÇİN GENEL ÖNERİLER

PLAN YAPIN Öncelikle kendinize bir tatil planı hazırlayın. Tatilde neler yapacaksınız bir düşünün. Neyi ne zaman ne kadar yapacaksınız? Planlayın ve tatilinizi sonuna kadar değerlendirin.

DERSİ BIRAKMAYIN İlk dönem okulda gördüğünüz konulardan eksiklerinizi belirleyip o konulara yoğunlaşın. Yoğunlaşın derken yoğun bir ders çalışmadan bahsetmiyorum korkmayın. Sizi fazla sıkmayacak kadar az, fakat size faydası dokunacak kadar da çok. Bunu siz belirleyebilirsiniz.

KİTAP OKUYUN Kitap okumak anlama kabiliyetinizi, hayal gücünüzü, kültürel bilginizi, fikir yürütme becerilerinizi geliştirir. Aynı zamanda kitap okumak okuldaki başarınıza da olumlu etki edecektir. Bunlardan yoksun kalmak kim ister ki?

AİLENİZLE VAKİT GEÇİRİN Tatilin sizin eve kavuşmasının yanında ailenizle çok güzel vakit geçirmenize ortam hazırladığını unutmayın. Ailenizle sinemaya, tiyatroya, müzeye veya başka bir faaliyete gidebilirsiniz. Annenize yardımcı olabilir, babanızla birlikte oyun oynayabilirsiniz. Artık bunlar sizin hayal gücünüze kalmış. 

Videolarımıza ulaşmak için linklere tıklayınız. 

https://kizilcahamamram.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/06/18/881830/dosyalar/2022_01/21143056_YARIYIL-TATILINI-NASIL-DEGERLENDIRMELIYIZ.mp4

https://kizilcahamamram.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/06/18/881830/dosyalar/2022_01/21142803_ogrencilere-tatilde.mp4

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.01.2022 - Güncelleme: 21.01.2022 14:32 - Görüntülenme: 298
  Beğen | 0  kişi beğendi